Sommarkampanj

Hydrokortison Trimb

– Sveriges mest sålda hydrokortison

Hydrokortison Trimb är milt verkande hydrokortisonkräm/salva och används vid lindriga eksem orsakat av t ex tvål, rengöringsmedel, kosmetika, insektsbett samt vid solsveda.

Hydrokortison kräm

Den vita krämen går lätt i huden och släpper igenom fukt och fungerar därför bra på hudbesvär som vätskar sig, eller på ställen där huden är fuktig.

Krämen och används vid lindriga eksem orsakat av t ex tvål, rengöringsmedel, kosmetika, insektsbett samt vid solsveda. Hydrokortisonkräm är lämplig att använda på eksem som vätskar sig. Hydrokortison Trimb är en milt verkande hydrokortison som är inflammationshämmande och klådstillande.

Finns i storlekarna 20 gram, 50 gram (receptfritt) och 100 g (receptbelagd, ingår i förmånen).

Hydrokortison salva

Salva är fetare än kräm och är bra att använda på torr och fjällande hud. Den bildar en tunn hinna som bevarar fuktigheten i huden.

Används vid lindriga eksem orsakat av t ex tvål, rengöringsmedel, kosmetika, insektsbett samt vid solsveda. Hydrokortison Trimb är en milt verkande hydrokortison som är inflammationshämmande och klådstillande.

Finns i storlekarna 20 gram, 50 gram (receptfritt) och 100 g (receptbelagd, ingår i förmånen).

Instruktioner – så här gör du

Stryk ut ett tunt lager morgon och kväll eller enligt läkares föreskrift. Efter 3-4 dagar kan antalet påstrykningar med Hydrokortison vanligen minskas och behandlingen alterneras med en mjukgörande kräm. Om symtomen inte har förbättrats efter 1 vecka, kontakta läkare för rådgivning.

Efter 3-4 dagar kan antalet påstrykningar med Hydrokortison Trimb vanligen minskas och behandlingen alterneras med en mjukgörande kräm.

Om symtomen inte har förbättrats efter 1 vecka, kontakta läkare för rådgivning.

Läs alltid noggrant bipacksedeln före användning!

Några exempel på vanliga symtom

Solsveda

Solens strålar kan göra att vi bränner oss, något vi bör försöka undvika. Huden blir då röd och varm. Huden kan även svida och få små blåsor. En del personer kan få soleksem, vilket är en allergisk reaktion på solens UV-strålar. Det är olika hur känsliga vi är för solens strålar. Personer som har ljus eller rödlätt hud får oftare problem än personer med mörkare hud. Man får anpassa tiden man vistas i solen efter hur känslig hudtyp man har.

Eksem

Eksem beror på att hudbarriären, hudens yttre skydd, har blivit skadat och en inflammation har uppstått. Orsaken till att man får eksem varierar. Det kan till exempel bero på att huden har blivit torr eller att man har kommit i kontakt med ett ämne som huden reagerar på. Exempelvis kosmetika eller rengöringsmedel.

Insektsbett

Under sommaren är det lätt att råka ut för lindriga hudinflammationer. Man kan få getingstick och myggbett. Precis som vid lindrigare eksem uppstår det då rodnad, klåda och ofta lite svullnad kring det inflammerade området. En mild kortisonkräm hämmar inflammationen och verkar klådstillande.

Nässelutslag

Nässelutslag, som också kallas urtikaria, yttrar sig i rödvita utslag över ett mindre eller större område på kroppen. Det är vanligt att nässelutslag kliar och ibland kommer även klådan före själva utslagen. Sitter utslagen tätt kan de flyta ihop till större upphöjda fläckar och det är vanligt att nässelutslag snabbt ändrar både utseende och plats utan att lämna några märken på huden.